Sudi-Sudi Ikut Saya...

Khamis, 9 Februari 2012

Potato Wedges

Potato wedges ni sebenarnya one of my favourite dish. Kalau p fast food restaurant, wajib order wedges ni, nak-nak yang mayo dan cheezy tu...mmmm...sedapnya... Macam mana lah tak bam bam kan....

Ha....tu yang segera punya cerita. Kali ni saya nak share satu resepi wedges...homemade punya tau. Tak der lah susah nak membuatnya dan bahan-bahannya pun simple aja. 

Sapa-sapa yang rajin, bolehlah cuba. Tapi kalau rasa tak berapa rajin, yang frozen pun banyak kat pasaraya. Beli sebungkus, balik boleh terus goreng.

Ok, moh kita tengok resepi...


Potato Wedges
sumber: nonierahman

Bahan-bahan
  • 4 biji ubi kentang (saya pakai russet potato so x yah buang kulit,basuh bersih2)
  • 5sb tepung gandum
  • 5sb tepung beras
  • 1sdt serbuk paprika (nak pakai serbuk kari pon boleh)
  • 1sdt serbuk lada hitam
  • 1 ulas bawang putih di cincang
  • 1/4 sdt garam
  • 1 biji telur
Cara-cara

Gaul semua bahan dan goreng pada api sederhana



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kongsi Resepi

Terdapat ralat dalam alat ini