Sudi-Sudi Ikut Saya...

Rabu, 15 Februari 2012

Sambal Udang Dengan Tofu Telur

Juadah ringkas untuk makan malam. Alhamdulillah, dapat memenuhi selera suami dan anak-anak menghabiskan sepinggan nasi.


Sambal Udang Dengan Tofu Telur

Bahan-bahan
2 bungkus tofu telur
10-15 ekor udang sederhana besar
2 senduk cili kisar
Garam dan gula secukupnya
Minyak untuk menumis

Cara-cara
  1. Goreng tofu telur, kemudian goreng udang. Letak tepi.
  2. Tumis cili kisar sampai garing, masukkan garam dan gula secukup rasa.
  3. Masukkan sedikit air, kacau sebati
  4. Bila kuah cukup masak, masukkan tofu telur dan udang. Kacau dan biarkan tofu dan udang sebati dengan kuah.
  5. Padamkan api. Sedia untuk dihidangkan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kongsi Resepi

Terdapat ralat dalam alat ini