Sambal Udang Dengan Tofu Telur

Juadah ringkas untuk makan malam. Alhamdulillah, dapat memenuhi selera suami dan anak-anak menghabiskan sepinggan nasi.


Sambal Udang Dengan Tofu Telur

Bahan-bahan
2 bungkus tofu telur
10-15 ekor udang sederhana besar
2 senduk cili kisar
Garam dan gula secukupnya
Minyak untuk menumis

Cara-cara
  1. Goreng tofu telur, kemudian goreng udang. Letak tepi.
  2. Tumis cili kisar sampai garing, masukkan garam dan gula secukup rasa.
  3. Masukkan sedikit air, kacau sebati
  4. Bila kuah cukup masak, masukkan tofu telur dan udang. Kacau dan biarkan tofu dan udang sebati dengan kuah.
  5. Padamkan api. Sedia untuk dihidangkan.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Kerepek Ubi Kayu

Rendang Daging Noxxa

Suci Dalam Debu