Sudi-Sudi Ikut Saya...

Rabu, 30 Mei 2012

Kek Coklat Kukus Mudah...Again...n Again...

Buat lagi kek coklat kukus mudah ni. Dan kali ni dalam kuantiti yang agak banyak...(bila dah banyak tu paham-paham lah...mudah tu dah tinggal sket jer...)

Sebenarnya ini projek julung kalinya untuk majlis perkahwinan adik perampuan saya Sarah. Sarah minta saya buatkan kek coklat ni dalam 500 cup untuk dimasukkan ke dalam goodie bags. Nasib baiklah adik sendiri yang minta, kalau adik orang tak kuasa dah buat banyak2 cenggini.

Mak ooii...tabik dengan mereka-mereka yang rajin menerima tempahan banyak2. Saya buat 500 cup pun dah rasa nak terlentang. Siap ngadu kat En. Tahiri lagi..."tak jadi la nak ambik order banyak-banyak mcm ni...Tak tahan dolat"

Apa pun it was a good experience...

Layan gambar ekk... 

Kalau nak resepi boleh ambik kat sini atau sini.

Satu loyang untuk tuan rumah makan...he he
Dah siap topping dan tabur gula





Acuan yang banyak membantu...bila isi dalam cup tu tak la bersememeh sangat.
Tunggu giliran untuk dikukus
Yang dah siap kukus tunggu turn untuk topping lak
Dah siap packing
Penuh sekotak...tunggu nak hantar ke rumah kenduri jer...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kongsi Resepi

Terdapat ralat dalam alat ini