Sudi-Sudi Ikut Saya...

Ahad, 14 Oktober 2012

Ikan Bakar Portugis Deli Cheff

Guna readymade paste keluaran Deli Cheff yang diedarkan oleh Cosway.

Rasanya??? Hurmm...not bad. 

Boleh menjadi paste penyelamat saat-saat kritikal untul menyediakan hidangan untuk keluarga.

Kalau ikut arahan kat peket tu, paste ni boleh digunakan sebagai bahan perapan untuk aktiviti bakar membakar @ kukus mengukus.  Boleh juga digunakan sebagai rencah untuk menumis.

Senang bukan??? :-)


Ikan Bakar Portugis Deli Cheff
By Shikin

Bahan-Bahan
Ikan
Paste Ikan Bakar Portugis Deli Cheff
Garam
Daun Pisang
Bawang Besar
Limau Kasturi

Cara-Cara
  1. Cuci ikan dengan air asam jawa biar bersih, toskan.
  2. Lumur ikan dengan garam dan paste Ikan Bakar Portugis secukupnya.
  3. Balut ikan elok2 dengan daun pisang.
  4. Bakar ikan sampai masak.
  5. Hidangkan dengan hirisan bawang besar, cili potong dan limau kasturi.
*Kalau suka, boleh buat bahan cicahan sama ada air asam ataupun sambal kicap.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kongsi Resepi

Terdapat ralat dalam alat ini