Sudi-Sudi Ikut Saya...

Isnin, 16 Jun 2014

Pulut Pelam

Buat pulut pelam ni masa musim harumanis baru2 ni...

First time saya buat utk santapan keluarga...En.Tahiri x penah makan pulut ngan pelam. Saya pula biasala makan masa zaman duk asrama dulu. Tu pun parents kawan2 bawa datang. Kalau kat umah sendiri memang x penah buat.

Saya buat pulut lemak ja...

Pulutnya dikukus macam biasa, kemudian arun dengan santan dan dikukus sekali lagi. Dah masak boleh dihidangkan dengan pelam yang dah dipotong-potong...


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kongsi Resepi

Terdapat ralat dalam alat ini