SIAKAP SWEET SOUR

Kalau masak siakap, selalunya sweet sour @ tiga rasa menjadi pilihan utama. Kalau masak 2 jenis ni, memang mendapat sambutan yang menggalakkan daripada suami dan anak-anak. Kali ni siakapnya kecik2 ajer. Lebih kurang besar ikan kenbung. Tak la happening sangat bila dihidang dalam pinggan. Tapi suami dan anak-anak lagi suka, sebab bila ikan kecik boleh goreng garing-garing (kat rumah saya memang style goreng ikan nak garing-garing). Lepas tuang kuah sweet sour...mak aihhh masyuk betul rasa dia. Siap ratah-ratah tu... SIAKAP SWEET SOUR By Shikin Bahan Dan Cara Membuatnya Ikan Ikan siakap Garam Serbuk lada sulah Tepung Ubi Siang ikan, basuh bersih-bersih dan toskan. Lumur ikan dengan garam dan lada sulah. Tabur sedikit tepung ubi, ratakan keatas ikan. Goreng ikan dalam minyak yang panas dan banyak (deep fry) sampai masak. Angkat dan ketepikan. Kuah Sweet Sour 1 biji bawang besar ~ potong dadu 3 ulas bawang putih ~ dicincang 5 sudu besar sos cili...