Sudi-Sudi Ikut Saya...

Isnin, 13 Januari 2014

Coconut Shake

Dah lama buat coconut shake ni, cuma tak tulis entry jerr...

Godek2 dlm folder picture adalah gambar coconut shake yang saya buat tu. 

Resepi pulak dah memang save dalam folder draft. So...tepek kat sini

Ikut resepi kat bawah.

Memang terbaikla...

Buat sendiri boleh minum sepuas hati....hehehe

Posing dalam cup recycle ni saja...

Coconut milk shake
By Shikin
Sumber : Bonda Mawar

Bahan-bahan ( 2 orang )
1 1/2 cawan air kelapa (300ml)
4 sudu besar gula
1/2 cawan aiskrim perasa vanilla
2 sudu besar susu cair
beberapa ketul ais yg kecil
sedikit isi kelapa(dalam 2-3 sudu)

Cara-cara

  • masukkan semua bahan2 ke dalam blender..klu taknak letak aiskrim skali masa blend pn xpe,just add 1 scoop kt atas air yg dh dihidang tu pn leh gak..tp saya suka blend sume skali..terasa berkrim..
  • blend kesemuanya hingga gula betul2 hancur dan air jd berbuih dan berkrim
  • ok sedia dihidangkan..mmg sedap rasa lemak nye..hehe..slmt mencuba

3 ulasan:

  1. memang sedap.. saya first time makan dkt melaka , coconut shake yg siap masuk tv tu.. beratur punya le pjg...

    BalasPadam
  2. pegi melaka hari tu x sempat rasa, tp lahamdulillah kat kedah pun dah ada jual coconut shake. bila dpt resepi lagi best, nak minum buat sendiri...hihihi

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kongsi Resepi

Terdapat ralat dalam alat ini