Sudi-Sudi Ikut Saya...

Isnin, 18 Februari 2013

Almond Rocher

Badam ni stok lama. Dah nak naik tengik bau dia. Tapi still boleh makan lagi sayang orr nak buang...mahal tuuu... Coklat compound pun ready stok dalam umah. Belen yang hari tu...lamanyerrr hehehe.

Sebenarnya bukanlah susah sangat nak buat, tapi dah kalau vitamin M tu dah lebih sangat dalam badan, inilah jadinya.

Anyway, siap jer Almond Rocher ni, memang menjadi rebutan suami dan anak-anak. Hehehe...


ALMOND ROCHER
By Shikin
Resepi : http://anyambakul.blogspot.com

Bahan-Bahan
1. Dark/milk compaund (campur 2-2 sama byk) 
2. Nutella 2sudu je(saya tak letak)
3. Badam potong
4. Coklat hiasan


Cara Membuatnya

badam ni masuk oven jap, bakar dlm 10minit kasi perang2 keseluruhan

Coklat tadi cairkan secara double boiler tu, then masukkan badam, kacau rata
*kuantiti tu pandai2 la anggar byk mane, xske coklat byk, buh skit je ^_^

then masukkan dalam papercup

tabur la coklat hiasan kasi nmpak meriah, xletak pun xjejas ape2 :p (saya letak coklat putih)

masukkan dalam peti, sejukkan dlm 10minit, terus keras coklat tu, boley taruk dlm bekas, tp guna coklat homemade ni, x boley letak kt tmpat2 panas ler, cair smula coklat tu,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kongsi Resepi

Terdapat ralat dalam alat ini