Muffin Pisang Coklat Kukus
Buruknya rupa apam...hihi
Tak sangka la pulak mangkuk cupcake tu akan mengembang juga dengan jayanya.
Tapi, jangan ditengok pada rupanya yang hodoh ya sebab rasanya amatlah sesuai dengan selera... hik hik...
Yang koko terang kat atas tu coklat rice. Konon nak buat hiasan tapi cair dek kepanasan.
Tak sangka la pulak mangkuk cupcake tu akan mengembang juga dengan jayanya.
Tapi, jangan ditengok pada rupanya yang hodoh ya sebab rasanya amatlah sesuai dengan selera... hik hik...
Yang koko terang kat atas tu coklat rice. Konon nak buat hiasan tapi cair dek kepanasan.
Resepi skodeng daripada sini, tp saya tempek juga sekali dalam ni..
APAM aka MUFFIN PISANG COKLAT
By Shikin
Bahan A [Ayakkan]
1 cawan tepung gandum
1 s/b serbuk koko
1/2 s/k soda bikarbonat
1/2 s/k baking powder
Sedikir garam
Bahan B
1/2 cawan pisang emas/berangan lecek
1/2 cawan minyak
3/4 cawan gula perang
1 biji telur [pukul sedikit ngan garfu]
Cara
1. Ayakkan bahan A dan masukkan dalam mangkuk.
2. Masukkan bahan B dan kacau rata.
3. Masukkan dalam acuan kecil atau loyang.
4. Kukuskan selama 30 minit atau sehingga masak.
Ulasan
Catat Ulasan