Roti Lapis Daging Berkeju
Roti Lapis Daging Berkeju
By Shikin
Bahan2:
Utk Inti:
300gm daging cincang @ 4 kpg dading burger (dihancurkan) kalau nak daging lebih blh tmbh lg..
2 ulas bwg putih
1 biji bwg besar
1/2 paket perencah daging black paper maggi
sedikit air
garam n gula
minyak
12kpg roti
3biji telur
200ml susu fresh
8kpg slice cheese
cheddar diparut
*sayur2 ikut suka
Cara2:
utk inti
- Pnskan minyak, tumis bwg putih mskkan bwg besar n daging... grg hingga daging empuk.
- kemudian masukkan perencah black paper dgn sedikit air... masak sehingga daging msk n kering.
- ketepikan n biar sejuk.
Untuk Roti lapis
- Sapukan keseluruhan bekas tahan panas dgn butter or mentega
- bancuhkan telur dgn susu sehingga sebati
- celup roti kedalam bancuhan susu td dan susun dlm bekas. buat sehingga penuh bekas utk tingkat yg pertama.
- tuang kan separuh dr inti tadi keatas roti n ratakan. kemudian susun slice cheese keatas daging.
- tutup dgn lapisan roti yg dicelup seperti lgkh pertama td...
- Ulang proses yg sm... Lastly tabur chesdar parut kat lapisan atas sekali..
- jika ada lebihan telur just siram diatas roti supaya x membazir...
- bakar dalam oven yg telah dipanaskan pada sushu 180c lebih kurang 35-40 mnt( sehingga masak)
- kuarkan dari oven sedia utk dihidang..
Selamat Mencuba.. ;)
Ulasan
Catat Ulasan