Roti Lapis Daging Berkeju


Roti Lapis Daging Berkeju
By Shikin

Bahan2:
Utk Inti:
300gm daging cincang @ 4 kpg dading burger (dihancurkan) kalau nak daging lebih blh tmbh lg..
2 ulas bwg putih
1 biji bwg besar
1/2 paket perencah daging black paper maggi
sedikit air
garam n gula
minyak

12kpg roti
3biji telur
200ml susu fresh
8kpg slice cheese
cheddar diparut
*sayur2 ikut suka


Cara2:
utk inti

  • Pnskan minyak, tumis bwg putih mskkan bwg besar n daging... grg hingga daging empuk.
  • kemudian masukkan perencah black paper dgn sedikit air... masak sehingga daging msk n kering.
  • ketepikan n biar sejuk.

Untuk Roti lapis

  • Sapukan keseluruhan bekas tahan panas dgn butter or mentega
  • bancuhkan telur dgn susu sehingga sebati
  • celup roti kedalam bancuhan susu td dan susun dlm bekas. buat sehingga penuh bekas utk tingkat yg pertama.
  • tuang kan separuh dr inti tadi keatas roti n ratakan. kemudian susun slice cheese keatas daging.
  • tutup dgn lapisan roti yg dicelup seperti lgkh pertama td...
  • Ulang proses yg sm... Lastly tabur chesdar parut kat lapisan atas sekali..
  • jika ada lebihan telur just siram diatas roti supaya x membazir...
  • bakar dalam oven yg telah dipanaskan pada sushu 180c lebih kurang 35-40 mnt( sehingga masak)
  • kuarkan dari oven sedia utk dihidang..

Selamat Mencuba.. ;)

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Kerepek Ubi Kayu

Rendang Daging Noxxa

Makaroni Goreng