Spaghetti Carbonara
Nak feeling mat saleh sekali-sekala...hihihi
Saya x pernah buat spaghetti sos putih ni. Biasa buat yang sos merah. So, nak try pulak yang putih ni rasa dia macam mana.
Saya gunakan sos carbonara campbells, senang lah kejenya. Tambah apa-apa yang patut aja. Ni cara saya :-
Cincang 2 ulas bawang putih, panaskan minyak, tumis bawang putih sampai layu. Masukkan daging ayam cincang. Kacau rata. Kemudian tuangkan sos carbonara. Masukkan cili benggala, serbuk lada hitam dan garam secukup rasa. Masak sehingga mendidih. Padamkan api.
Masa nak menghidang, letakkan spaghetti yang telah dicelur di atas pinggan. Tuangkan sos secukupnya. Hiaslah sesuka hati. Hidangkan...
bestnya makan spaghetti..lama dah x buat sendiri ni..huhu..
BalasPadam