Sup fishball bersama cendawan.

Godek-godek peti ais jumpalah dengan saki baki ikan temenung 2,3 hari lepas. Nak goreng kureng rasanya  sedap sebab dah banyak hari. So saya decide nak buat sup fishball.

Nak buat fishball ni senang saja, kikis isi ikan, pastikan dibuang habis tulang-temulangnya supaya tak tercekik nanti. Blend @ tumbuk isi ikan tu dengan bawang merah dan lada hitam. Masukkan sedikit garam dan juga hirisan daun bawang. Bentukkan menjadi bulat dan bolehlah dimasukkan ke dalam kuah sup yang sedang mendidih.


Selain sup fishball, saya juga masakkan udang masam manis yang menjadi kegemaran sekeluarga. Masakan ni tak pedas, jadi anak-anak memang suka. Kadang-kadang lauk tu dibuat ratah je tanpa dimakan dengan nasi.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Kerepek Ubi Kayu

Rendang Daging Noxxa

Suci Dalam Debu