Kek Pisang Coklat Rice
Kek ni saya bakar menggunakan pemanggang ajaib. Masak elok sekata, tetapi sbb saya tak pandai nak control api saya hanguslah bahagian bawahnya.
Bakar kek guna pemanggang ajaib ni pun tak mengambil masa yang lama, dalam 20 minit dah masak.
Kek Pisang Chocolate Rice
Oleh:Mahani Mahpor
Bahan-bahan:
1/2 sudu teh soda bikarbonat
3/4 cawan gula castor
2 biji telur
1 1/2 cawan pisang berangan dilenyek
1/2 cawan minyak masak bole guna butter cair juga
sedikit esen pisang
50 gm coklat urai
Cara-cara:
1. Pukul telur & gula hingga kembang.
2. Kemudian masukkan pisang yang dilecek halus & esen perasa pisang.
3. Masukkan minyak masak / butter cair.
4. Akhir sekali masukkan tepung & soda bikarbonat.
5. Bakar / kukus bakar 175 C selama 1 jam atau hingga masak
Selamat mencuba! :)
salam ummi..
BalasPadambestnya guna pemanggang ajaib tu kan..kek pisang tu nampak sedap juga..