Daging Masak Ros


Daging Masak Ros 
By Shikin

Bahan-Bahan
500 gm daging - hiris nipis
10 tangkai cili kering
5 tangkai cili merah
5 batang serai
2 inci lengkuas
1 inci halia
1 biji bawang besar
5 ulas bawang merah
1 cawan tomato sup
1 cawan susu cair
Garam dan gula secukup rasa
Minyak

Cara-Cara

  • Panaskan minyak, tumis bahan-bahan yang dikisar (kecuali cili merah, sehingga naik bau.
  • Kacau sentiasa, biarkan bahan tumisan agak garing.
  • Masukkan cili merah yang telah dikisar dan tomato sup. Kacau sebati.
  • Masukkan daging. Tambah sedikit air. Perlahankan api. Reneh sehingga daging agak lembut dan kuah agak kering.
  • Masukkan susu cair. kacau sebati.
  • Perisakan dengan garam dan gula sekupnya.
  • Matikan api.
  • Sedia untuk dihidangkan. 

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Kerepek Ubi Kayu

Rendang Daging Noxxa

Suci Dalam Debu