Kek Coklat Kak Ros
Sebenarnya buat kek ni untuk Hari Raya AidilAdha baru-baru ni. Baru sempat nak menayang kat sini. Gambar je lah yer...keknya dah selamat....
Anak-anak memang sukeerr bila buat kek coklat macam ni. Paling diorang suka bila ada topping yang meleleh dan ditabur coklat @ manik gula bagai. Memang cepat jer licin.
Terima kasih untuk tuan punya resepi. Saya letak pulak kat sini untuk rujukan masa-masa hadapan.
Kek Coklat Kak Ros
Resepi :1001resepi.blogspot.com
Sumber : shikin
Bahan A
4 biji telur
2 cawan minyak masak
1 tin susu cair
1 camca teh esen vanila
(campurkan semua bahan dan gaul rata)
Bahan B
4 cawan tepung gandum
2 camca teh soda bicarbonat
2 camca teh baking powder
2 cawan coco powder
1 camca teh garam halus
3 cawan gula halus
(campurkan semua bahan dan ayak kecuali gula)
Bahan C
2 cawan air mendidih
Cara:
- Campurkan bahan B kepada bahan A...gaul rata...
- Tuangkan air mendidih dan gaul sebati....
- Tuangkan kedalam cake pan yang telah di gris dan di alas....
- Bakar pada suhu 180C selama lebih kurang sejam...
Ulasan
Catat Ulasan