Kerepek Ubi Kayu
Ubi kayu ni hasil tanaman suami saya, En. Tahiri. Saya buatkan kerepek ubi untuknya dengan penuh rasa kasih sayang. He he...sebab lama dia duk tanya , "Ummi, ubi tu dah nak tua dah. Nak buat apa-apa ka? Saya pun jawab : abang cabutlah dulu ubi tu. nanti balik kerja kin buatla apa-apa yang patut" Kerepek Ubi Kayu by Shikin Bahan-bahan Ubi Kayu Garam Minyak Cara-cara membuatnya Kopek kulit ubi kayu dan bersihkan. Kemudian sagat ubi nipis-nipis di dalam besen yang berisi air garam. Toskan ubi sekejap (Boleh juga sagat ubi terus kedalam minyak yang panas dan ditabur sedikit garam ) Goreng ubi dalam minyak yang banyak sehingga berwarna kuning keemasan. Angkat dan toskan. Simpan dalam bekas kedap udara.
selamat berpuasa.. :-)
BalasPadamSelamat berpuasa Cida... :)
BalasPadamSelamat berpuasa buat shikin n family..
BalasPadamSelamat berpuasa juga untuk akak sekeluarga ... :)
BalasPadam